Hasznos információk

HASZNÁLATI és KARBANTARTÁSI INFORMÁCIÓK:

A terméket száraz környezetben 20°C körüli hőmérsékleten kell tárolni, az eredeti csomagolásban, a lerakásig.

Az 1 mm-t meghaladó aljzat egyenetlenségét aljzatkiegyenlítővel kell egyenletessé tenni. Ha az aljzat nedvességtartalma a 2%-ot nem haladja meg, akkor kezdődhet a felület előkészítése, portalanítása. Ezen feltételek teljesülése mellett hozzá lehet kezdeni a parketta lerakásához. A parketta leragasztása után szintbe kell csiszolni majd felület kezelni.

A parketta mérettől függően több mintában is lerakható: Angolkötés, futóminta, sakktábla minta, halszálka minta, dupla halszálka minta. A parkettát az aljzathoz teljes felületén le kell ragasztani. A ragasztóanyagot a lerakás üteme szerint, a teljes felületen egyenletesen vékony rétegben kell felhordani.  A parketta nagy méretpontosságú, az egymásba illesztése különösebb erőt nem igényel. Amennyiben kalapácsot is használunk, ütőfa közbeiktatása ajánlott.

Fontos! A fa természetes dagadásának következtében a falak mellett, a helyiség méretétől függően 10-15 mm-es hézagot kell hagyni. Küszöböknél vagy egyéb szilárd burkolatok egy szintben való találkozásakor burkolósín beiktatásával kell a dilatációs hézagot biztosítani. A helység légnedvességét ellenőrizni kell, az ideális relatív légnedvesség 55-65%.

Padlófűtés esetén mindenképpen kérje szakember tanácsát az adott fafajra valamint az anyagvastagságra vonatkozóan.

Felhívjuk figyelmüket, hogy természetes fény hatására a faanyag színe sötétebb árnyalatú lesz.

Garancia: Az Ön által vásárolt termék a rá vonatkozó magyar szabványnak megfelel, mind minőségben mind egyéb más paramétereiben. Beépítés előtt minden elemet ellenőrizzen! Az esetleges reklamációt a parketta lerakása előtt jelezze. A már lerakott felületre (ragasztott, szegezett, csiszolt, felületkezelt) semmilyen garanciát nem vállalunk.

A termék fedőrétege tömör fából készül, az adott fafajra jellemző struktúra és színtónus különbségek nem képezhetik reklamáció tárgyát. Reklamációt csak a gyártásból, ill. minősítésből eredő hibákra tudunk elfogadni.

TISZTÍTÁSI ÚTMUTATÓ:

A padlóburkolat portalanítása történhet porszívózással vagy egy száraz portörlővel. Enyhe szennyezettségnél jól alkalmazható a kicsavart, nedves ruha. Kérjük, a felmosórongyos felmosás és a takarítógéppel való tisztítás teljes mellőzését! Amennyiben a burkolatra nagy mennyiségben mégis bármilyen vegyszer vagy víz kerül, akkor ügyeljünk arra, hogy azt minél hamarabb eltávolítsuk. A fa- és lamináltpadlók nedvességre nagyon érzékenyek, ezért csak alaposan kicsavart, nedves ronggyal végezzük a takarítást. Mivel a parketta felületkezelt, ezért célszerű az asztalok és székek lábára megfelelő méretű filcalátétet ragasztani, hogy megvédje a burkolatot a karcolódástól (erre, acélra a kereskedelemben már méretre vágott filckorongokat lehet kapni). Ügyeljünk arra is, hogy a görgős székek, bútorok görgői "H" típusúak legyenek. Vigyázat: bármennyire is keményfából készült a parketta a tűsarkú cipő (mivel a parketta kis felületen nagyon magas dinamikus terhelést kap) nyomot hagyhat rajta. A kültéri bejáratoknál elhelyezett szennyfogó szőnyeggel csökkenthető a nedvesség és a homok bejutása.

EGÉSZSÉGÜGYI VESZÉLYEK:

A termék nem mérgező és nem okozhat károkat az embereknek vagy az állatoknak.

 

FELÜLETKEZELÉS:

 

Termékeink felszínének élelmiszerekkel, vegyi anyagokkal történő reakcióját folyamatosan teszteljük, biztosítva a felületkezelés minőségét.

 

Terra da Bosco